Hur man tar bort lila från hår | 3 superenkla saker att prova (2024)

Hoppa till:

Lila hårfärgningsmedel, lila schampo och violetta toners kan alla lämna ditt hår med en oönskad lila nyans. Men få inte panik – du är på rätt plats. Kolla in vår steg-för-steg-guide för att lära dig hur du tar bort lila från håret.

Uh Uh. Gillar du inte ditt lila hår?

Hur man tar bort lila från hår | 3 superenkla saker att prova (1) Hårfärgning är en vetenskap, och experiment är en del av det! Om du nyligen har experimenterat med lila och sitter kvar med oönskade violtoner i håret, kan det vara stressigt att försöka ta reda på hur man tar bort det lila från håret.

Om du inte gräver grimas-vibben, dinlila hårbleknar till en ful färg, eller om lila toner ger din hårfärg en tråkig, gråaktig nyans, är det förståeligt att du vill ha färgen ut ASAP.

Vi har din rygg på detta. Vår guide kommer att göra det enkelt att fixa ditt hår och bli av med den violetta nyans du har kommit att förakta. Redo att börja? Fortsätt läsa för att se hur du tar bort lila från håret med 3 olika metoder.

Hur man tar bort lila från håret 3 sätt

Hur du hanterar oönskad lila i ditt hår beror på hårets nuvarande färg och tillstånd, dina önskade resultat och vilka metoder du är bekväm med att använda.Oavsett din situation kommer det inte att vara så svårt att bli av med den lila färgen som du tror.

Du behöver bara följa rätt process steg för steg. Nedan ser du hur du tar bort lila färg från håret på 3 olika sätt.Lila hårfärgningsmedel kan vara envis, och vill inte graciöst blekna ut och försvinna.

Om du fortfarande ser lila i ditt hår, din lila färg har bleknat till en färg du inte gillar, eller om du bara är redo att gå över till en ny färg, måste du först ta bort den lila färgen.Ta bort lila färgämne kan göras med en kemisk färgborttagningsmedel, blektvätt eller guld/orange toner.

Metod 1: Använd en Color Remover

Hur man tar bort lila från hår | 3 superenkla saker att prova (2)

De flesta proffs kommer att börja processen med att ta bort lila färg från håret med en kemisk färgborttagningsmedel. Det finns många av dessa på marknaden, men du kan ta tagColor Oops Extra Conditioning Hair Color RemoverellerFärg X-Change Phase-Out Gentle Dye Decolorizer + Intensiv hårmaskpå Amazon för att göra det själv hemma.

Vårt bästa val

Hur man tar bort lila från hår | 3 superenkla saker att prova (3)

Color Oops Extra Conditioning Color Remover

Fördelar:

 • Tar bort färgen på 20 minuter
 • Ammoniakfri för mindre skador
 • Formulerad med aloe och protein

Nackdelar:

 • Användare ogillar doften
 • Blandningen är rinnig

Kontrollera senaste pris

Vi kan tjäna en provision när du klickar på den här länken, utan extra kostnad för dig.

Dessa säkra färgborttagningsmedel innehåller inte ammoniak eller blekmedel, vilket är källan till de flesta kemiska skador på håret. Du applicerar färgborttagningsmedlet enligt paketets instruktioner och låter det sitta var som helst från 20 minuter (Color Oops) till över natten (Color X-Change).

När tiden har gått, skölj bort färgborttagningsmedlet från ditt hår med enklargörande schampoellerskölj av äppelcidervinäger. Det klargörande schampot innehåller starkare rengörande ingredienser än vanligt schampo, så experter säger att det kommer att hjälpa till att dra ännu mer av det lila pigmentet från dina trådar.

Sköljningar med äppelcidervinäger (ACV) fungerar som ett naturligt klargörande schampo utan starka sulfater och parabener.Följ upp det hela med en djupvårdande behandling ellerhårmaskför att ersätta fukten som klarningssteget tog ut.

Här är vad kvinnor i Behind the Chair- och Reddit Haircare Science-gemenskaperna delade om att använda den här metoden:

 • "Ärligt talat gjorde Color Oops underverk för att ta bort modefärger från mitt hår. Du måste färga håret en färg nära din naturliga nyans efteråt, men det här var definitivt den mest skadefria metoden jag har provat."– @tricksonyou, Reddit-användare
 • "Jag använde Joico Color Intensity Eraser för att ta bort det lila från mitt hår. Tog ut varje bit, ingen skada."– Carly Desch, BTC-gemenskapen
 • "Prova PRAVANA Artificiell hårfärgsextraktor. Följ anvisningarna så blir det perfekt hela tiden och inga skador på håret.”– @hairbyadele.ny, BTC-community
 • "Jag tog hjälp och rekommendation från någon och använde Joico Color Intensity Eraser. Det tog rikt lila/blått ur mitt hår och lämnade i princip ingen fläck efter mig. Det var något mirakulöst."– @spiritsailor, Reddit-användare
 • "Color Oops fick sju års mörkröd färg ur mitt hår på cirka tjugo minuter. Jag var tvungen att tillbringa en hel del tid i duschen efteråt... men i slutet av det var mitt hår samma rena blonda som det hade varit i gymnasiet.”– @kasdeyah, Reddit-användare

Att använda en färgborttagningsmedel är ett mycket effektivt alternativ och fungerar för de flesta. Men om du letar efter en annan lösning för att ta bort det lila pigmentet, kan du alltid prova nästa metod: blekmedel.

Metod 2: Prova en Bleach Wash

Hur man tar bort lila från hår | 3 superenkla saker att prova (4)

Om en färgborttagningsmedel inte vek det lila färgämnet eller om du inte ville använda en färgborttagningsmedel, är blekmedel ditt nästa alternativ. Bleach kommer att göra ditt hår ljusare för att få bort det lila pigmentet. Men det är mycket mer skadligt för håret, och till skillnad från din semipermanenta lila färg, ändrar blekmedel permanent färgen på ditt hår.

Av denna anledning rekommenderar vi att du lämnar blekmedlet till proffsen. Du kan prova en blektvätt eller ett blekmedelsbad hemma, vilket är en mindre skadlig metod som fortfarande gör håret ljusare. Innan du provar, läs detta:Ska jag bleka mitt hår?

Om du använder en blektvätt på lilafärgat hår kan du få en ljusare lila nyans som är lättare att dölja med en annan färg eller toner. Eller, det kan lyfta resten av det lila ur ditt hår om det inte fanns mycket lila färg kvar.

Det beror bara på den aktuella färgen och skicket på ditt hår.Blekmedel används ofta i situationer som denna för att ta bort oönskade toner eller färgämnen.

 • "Blekmedelstvätt. Varmvatten, blekmedel, 10- eller 20-volymsframkallare. Lite schampo i en färgflaska. Arbeta igenom det vid diskbänken. Gå inte iväg. Stanna där och fortsätt arbeta igenom det tills du får de resultat du vill ha. Sedan, förmodligen all-over färg efter det."– Pam Carnal-Connolly, BTC-gemenskapen
 • "Du kan använda värme med blekbadet för att få det att fungera snabbare och bättre, bara täck över det och använd en fön eller en fön för motorhuven. Du kan också göra mer än en om ditt hår är ok efter det första."– @redheadstepchild99, Reddit-användare
 • "Uppdatering! Fick äntligen blektvättningen klar. Jag fick fantastiska resultat!"– @krazyfool88, Reddit-användare

Om du vill prova en blektvätt måste du samla ihop lite förnödenheter. Blekmedelspulver, 10 eller 20 volymframkallare, schampo, latexhandskar, en duschmössa och ett bra djupbalsam är vad du behöver för att komma igång.

Blanda 1 uns blekmedelspulver och 1 uns framkallare i en liten skål eller behållare. Använd mer om ditt hår är väldigt långt eller tjockt, se bara till att du håller dig till förhållandet 1:1. Lägg nu till en lika stor mängd schampo i skålen för att göra din blekmedel tvätt. Blanda ihop allt.

Blöt sedan håret ordentligt och handdukstorka det så att det blir jämnt fuktigt. Om du föredrar att göra den här metoden torr, kan du helt. Gör bara det som är bekvämare för dig! Linda en gammal handduk runt axlarna för att skydda din hud och kläder för nästa steg.

Ta på dig dina latexhandskar för att skydda din hud. Använd sedan händerna för att applicera blekmedelstvättlösningen i ditt fuktiga eller helt torra hår. Se till att du fördelar tvätten jämnt så att du får jämna resultat.

Sätt en duschmössa på håret för att fånga värmen och påskynda processen. Ställ in en timer efter hårets nuvarande färg och önskade resultat:

 • Redan blekt lila hår: 7-10 minuter
 • Djupt lila färgat hår: 15-30 minuter

Se till att kontinuerligt kontrollera hårets färgutveckling innan timern går av. Poröst hår kan bearbetas mycket snabbare än du förväntar dig, vilket kan resultera i skador. Så använd en handduk för att torka av blektvätt i en liten sektion för att testa färgen.

När den har nått den nivå du vill ha är det dags att skölja.Slutligen, när ditt hår har nått önskad färg eller nivå, skölj noggrant ur blekmedlet.

Om du planerar att följa upp med hårfärgning kan du göra det härnäst. Om inte, nu är det dags att arbeta in ett djupt balsam i håret och låta det sitta i några minuter. Detta kommer att hålla ditt hår från att kännas skadat eller uttorkat.

Metod 3: Ton med guld

Hur man tar bort lila från hår | 3 superenkla saker att prova (5)

Den levande lila färgen kan neutraliseras med gula eller guldtoner på samma sätt som lila schampo neutraliserar och tonar mässings- eller gulblont hår. Om du är bekväm med att applicera en gul (eller orange, beroende på din lila nyans) toner i håret, kan du neutralisera det lila hemma.

Stylister och gör-det-själv-hårfärgare använder ofta toner för att neutralisera lila toner.

 • "Jag skulle börja med en färgborttagningsmedel med 6-volymsframkallare. Tvätta ur det med ett klargörande schampo och använd ett djupt balsam. Sedan skulle jag tona med en smula guld om det fortfarande är lite av en ljus lavendel."– @sara.jo.olsen, BTC-community
 • "Tona det med guld för att neutralisera utan blekning."– @thekolorkween_, BTC-gemenskapen
 • "Ton med sin komplementfärg. Så om det lyfter blått (det händer), tona med en persika eller en apelsin (beroende på ljusheten). Om det lyfts till en ljusare lila, ton med guld!”– @domdoesbalayage, BTC-gemenskapen

Du behöver en gul/guld toner för djupt lila hår. Om du har att göra med blekt lila eller ljuslila, välj en orange toner eftersom dessa färger har mer blått i sig än äkta lila. Du behöver också lite latexhandskar och20 volym utvecklare.

Blanda din toner med framkallare i förhållandet 1:1 (lika delar av varje). Ta på dig dina latexhandskar och applicera blandningen i håret från rötterna ner till topparna. Var noga med att jämnt mätta ditt hår. Ställ in en timer på 10 minuter och kontrollera framstegen.

Du kan lämna tonern i upp till 20 minuter.Slutligen, skölj håret noggrant och tvätta det med schampo. Du ska se att de lila tonerna är helt borta! Resultaten bör vara i 3-4 veckor.

Hej då, lila hår!

Hur man tar bort lila från hår | 3 superenkla saker att prova (6)

Du undrade hur man tar bort lila från håret, och nu vet du det svaret. Vi har tittat på 3 enkla, effektiva metoder för att få bort varenda spår av viol ur ditt hår. Varje metod fungerar, men den du väljer beror på hur bekväm du är med att använda salongsklassade kemikalier på ditt hår.

Om du är väldigt bekväm med att arbeta med kemikalier och har färgat eller blekt håret några gånger rekommenderar vi att du börjar med en färgborttagningsmedel för att få bort de violetta pigmenten. I de flesta fall, om du besöker en salong, är detta det första steget de tar.

Om du inte är riktigt bekväm med att använda en färgborttagningsmedel, eller om du ändå vill ljusa upp din hårfärg något, välj en utspädd blekmedelstvätt. Detta kommer att lyfta de lila tonerna i ditt hår och göra dem mindre märkbara eller ta bort dem helt, beroende på hur intensiv färgen var.

Om du är helt nybörjare och är rädd för att förstöra håret är det relativt säkert att prova en guld- eller orangefärgad toner blandad med framkallare. Detta bör neutralisera det kvarvarande lila i ditt hår.

Du kanske kan ta bort lila från ditt hår hemma, men det är aldrig en dålig idé att besöka en salong istället. Låt en professionell sköta jobbet om du inte känner dig 100 % säker på din förmåga att lösa problemet. Låt en expert ta över, så får du sinnesfrid och perfekta resultat.

Klicka för Vanliga frågor

Kan du ta av lila hår?

Färgborttagningsmedel och -reducerare tar bort även de mest envisa hårfärgerna. För borttagning av lila hårfärg bör du först prova en minimalt skadlig procedur. Färgreducerare lämnar din naturliga hårfärg opåverkad med minimal skada. Du kan alltid välja blekpulver och schampo om allt annat misslyckas.

Vilken färg tar bort lila hår?

Hårtoner förbättrar och justerar nyansen på din hårfärg. Gula eller guldfärgade toner neutraliserar en intensiv lila hårfärg. Salongproffs rekommenderar orange toner för ljusa nyanser av lila. Korrekt formulering med en 20 volym framkallare med din toner bör ta bort alla spår av det lila pigmentet.

Hur tar du bort lila hår utan blekmedel?

Kontrollera ingredienslistan innan du köper en kemisk färgborttagningsmedel. Välj en produkt utan blekmedel, såsom ammoniak och väteperoxid. När du tvättar ditt hår, välj ett klargörande schampo framför din vanliga produkt. Du kan också prova en sköljning av äppelcidervinäger, känd för att rengöra och balansera hårets pH.

Hur kan jag ljusna upp mitt mörklila hår hemma?

Blanda ditt schampo med bakpulver och citronsaft innan du applicerar det i ditt våta hår. Din hårfärgs intensitet kommer att minska med ett par nyanser. Du kan också krossa en 1 000 milligram C-vitamintablett och blanda den med ditt schampo för extra ljusare färg. Drastiska borttagningsmetoder utan tidigare erfarenhet kan skada ditt hår.

Hur bleknar du lila hår snabbt?

Använd en färgstrippare följt av ett klargörande schampo. Att schamponera håret flera gånger med varmt vatten bleknar hårfärgen. Använd ett leave-in balsam eller hårmask och håll håret fuktigt så länge som möjligt. Att simma i klorerade pooler och sola påskyndar den lila hårborttagningsprocessen.

Du kanske också gillar:
 • Hur man ljusnar upp håret med en utvecklare
 • Hur man blir av med mässingshår
 • Hur man får ut toner ur håret
Hur man tar bort lila från hår | 3 superenkla saker att prova (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6507

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.